Wie is Try2Fly ?

De eigenaar van Try2Fly is Davy Carmans. Davy begon met modelvliegen toen hij zes jaar oud was en kreeg het virus door van zijn vader Maurice Carmans, die tot op heden ook nog steeds deze mooie hobby uitvoert.

Na een start bij modelvliegclub West-Wing in Zolder in het jaar 1978 verhuisden we vanwege een verplichte sluiting van de club (door uitbreiding van het industrieterrein in Zolder) naar de club Pampa Modelfighters in Helchteren waar we beiden nog steeds met heel veel plezier onze hobby uitvoeren.

In tegenstelling tot de beginjaren, waarin alles zelf secuur moest gebouwd worden, deden ook wij mee aan de modernisering. Er kwamen betere electro toestellen met lipo's i.p.v. de grote paketten NiMh batterijen, er kwamen ARF'jes, maar er kwamen ook big scale toestellen bij met grote benzine motoren en zelfs jets. Doorheen de jaren bouwden we langzaam een hele verzameling op.

Het ondernemen zat Davy al heel lang in het bloed en al jaren speelde het door het hoofd om zelfstandige te worden. Echter, pas in augustus 2018 nam hij het uiteindelijke besluit om deze grote stap te zetten.
Deze grote stap zorgde ervoor dat hij de firma Press'd, die in 2012 opgestart werd als bijberoep, en D-Voice, in 2019, opstartte. En toen kwam in 2020 het lumineuze idee om ook met de hobby een stapje verder te zetten.

Waarom niet de kans geven aan andere piloten om ook eens een vluchtje te kunnen maken met een toestel van hun dromen die ze normaal niet zelf kunnen kopen of bouwen?

Soms zien we jonge piloten op het veld staan smachten als er weer eens een mooi groot schaalmodel of een fantastische jet zijn vlucht aanvangt.

Net dat is wat Try2Fly wil bieden! De kans om een droom waar te maken.